Kombuča sladki pelin – SELI SW

Kombuča (kombucha, kombuša) – sladki pelin (sweet wormwood), z naša oznako SW SELI, je fermentirani čaj sladkega pelina in vsebuje tri naše edinstvene sestavine: 

Kombuča sladki pelin, kombucha
  • kultura kombuče – tradicija fermentacije z isto kulturo kombuče,
  • čaj sladki pelin – pridelan na kmetiji in
  • izvirska voda (sveta voda) zajeta na datume visokega potenciala na našem izviru Apoteka.

V proizvodnji kombuče sladki pelin (SELI SW) uporabljamo tri čajne mešanice v določenem razmerju. Osnovni čaj je mešanica zeleni čaj z črnim čajem, pred samo fermentacijo se doda še čaj sladkega pelina, ki je pridobljen po postopku opisanem v nadaljevanju.

Čaj sladkega pelina je pred fermentacijo narejen s hladnim in toplim postopkom. Ostali proces in sestavine so enake kot pri proizvodnji klasične kombuče lipa SELI . Fermentacija poteka približno teden dni, značilno zanjo je, da čajna goba (kombuča) v tej mešanici čaja (zeleni čaj, črni ali pravi čaj in čaj sladkega pelina) zelo dobro uspeva. – Pijača ima prijeten osvežilen okus, ki spominja na mističen vzhod sladkega pelina.

Sladki pelin

Kombuča sladki pelin, kombucha

Sladki pelin cenijo vzhodne civilizacije za zdravilne in dišavne namene. Danes je ta rastlina z mnogimi zdravilnimi lastnostmi, ki so tudi znanstveno dokazana, cenjena v zahodni civilizaciji. Sladki pelin za našo kombuča SELI SW raste pri nas na kmetiji in ga popolnoma ročno obdelujemo. Pazimo, da ga pospravimo v času najmočnejšega cvetenja in nato posušimo v zračnem prostoru pod streho.

vir:

Navodila uporabe – kombuča

  • Začnemo z eno steklenico na dan (~2 dl), kombučo lahko po želji razredčimo z vodo ali kakšno drugo tekočino.
  • S časoma lahko povečujemo količino do pol litra na dan. 
  • povečevanje količine mora biti postopno in redno s tem privajamo telo na novo hranilo,
  • Spremljamo svoje počutje. Predvsem spremljamo naše energetsko počutje, kjer bomo vpliv najhitreje opazili.

Kot za vse naravne produkte velja tudi za kombuča sladki pelin – SELI SW, učinke dosežemo samo z dolgotrajni rednim uživanjem.

Kombuča sladki pelin, kombucha