Fermentacija natto-a, inovacija

22. 11. 2018

Fermentacija natta

Fermentacija natta: od samega začetka nas je motila uporaba ALU- folije pri tehnološkem procesu. Čeprav ni bila v nobenem kontaktu z živilom, se nam je zdelo ekološko nesprejemljivo, da z vsakim ciklom fermentacije nastane pol metra odpadne ALU folije. Poskušali smo z mnogimi rešitvami, ki pa dale slabše rezultate fermentacije. Uporaba pekovskega papirja namesto ALU- folije je bila velika želja, vendar tudi ni dala dobrih rezultatov, dokler nismo razumeli, da je potrebno ta papir uporabiti drugače kot ALU- folijo. Ko smo napravilo to spremembo, so prišli neverjeten rezultati: bolje fermentiran natto, možnost večkratne uporabe in s tem proces fermentiranja natta brez tehnoloških odpadkov.

Similar Posts

  • Soja od zrnja do natta

    12. 08. 2019 Ekološke soje v Sloveniji je zelo malo, s certifikatom ali brez. Naša soja nima certifikata a je zagotovo enakovredna soji s certifikatom. Predelujemo jo popolnoma z ročno obdelavo, brez umetnih gnojil in škropiv, visoko v hribovitem območju, daleč od vpliva onesnaženja urbanih področij. Vrednost tega produkta je neizmerno visoka, vendar je umetnost,…

  • Vakuumiranje kozarcev

    17. 04. 2017 Z novim letom smo uvedli novo tehnologijo pakiranja izdelkov. Z vakuumiranjem kozarcev poskušamo podaljšati obstojnost izdelkov in čim dlje obdržati kvaliteto izdelka. Vakuumirani kozarci se enostavno odprejo, tako da odlepimo selotejp, ki prekriva luknjo na pokrovu kozarca s kozi katero je bil izsesan zrak.

  • Natto – corona virus

    15. 07. 2021 Iskanje naravnih rešitev za corona virus je, poleg medicinskih medikamentov, verjetno ena od najbolj preprostih in dolgotrajnih rešitev teh težav. Da bi lahko bil natto pri tem v pomoč? Upanje dajejo informacije, da je v predelih Japonske, ki imajo visoke stopnje konzumiranje natta število okužb majhno. Dreudo upanje pa daje že znana…

  • Avtrijski trg

    24. 11. 2025 Naš natto je vstopil na avstrijski trg. Po dolgem premisleku je to tretji trg. Prvi kupci nas spominjajo na začetek prodaje in tudi na vstop na hrvaški trg. V teh letih smo stabilizirali fermentacijo soje in dosegli standardno zelo kakovosten natto s SLO poreklom.