Narava  in človek

05. 08. 2025

Narava nagradi delo človeških rok, a nevedno. Na kmetiji to nenehno čutiš. Da bi bili plodovi še bolj žlahtni jih, poskušamo nadgraditi v nove oblike, eden od teh načinov je tudi proizvodnja fermentirane soje oz. natto.

Similar Posts

  • Nova spletna stran

    23. 04. 2020 Po sedmih leti delovanja smo prišli na novo spletno stran naše kmetije. Delo je bilo opravljeno v času, ki ga zaznamuje korona (Covid -19) virus. Prepoved gibanja med občinami, prepoved združenja, zaprte šole in mnoge ustanove ter večina trgovin. Javni promet je obstal, ulice mest so prazne, mnogi so se preselili na…

  • Novi ciklus za natto

    20. 04. 2024 Pomlad prihaja cvetove maja… je pesem, ki hvali najbolj bujni del leta. Čas, ko bomo posadili sojo za natto in koruzo trdinko za aromatično moko. Na pašo bodo odšle živali in spet bo kakovosten grški jogurt in kefir.  ŠE ENA DOBRA STVAR ZATE!

  • Gobja perspektiva

    30. 09. 2024 Jesen je čas pridelkov, ki so zrastli z našo pomočjo ali so dani od narave. Kljub temu da je naša kmetija znana, po produktih: natto, koruza trdinka, kombuča, ghee, kefir in jogurti, pa vseeno včasih pogledamo za gobami v okolici.

  • Delo in oddih

    14. 03. 2025 Proizvodnja izdelkov natto, kombuča, grški jogurt, kefir, koruzna moka in prečiščeno maslo ali ghee zahtevajo veliko pozornosti vztrajnega dela. Kadar se takšno delo odvija v paru, so mnoge stvari dosti lažje, kot če bi jih delal vsak zase. Kmetija Jovan Selišnik zmore to že nekaj časa z rokama Majde in Ivana.

  • SELI SW v Knjigi popustov

    17. 02. 2014 Izšla je knjiga popustov v kateri se predstavljajo ponudniki s popusti na svoje izdelke in storitve. V množici teh ponudb se nahaja tudi naša pijača SELI SW. Pijače se ponuja v 6pak-u, da izkoristite popust bon moratekupiti štiri pakete. To je približno mesečna količina za redno uživanje kombuče.Poskušajte izkoristiti to ponudbo, ki…