Koruza trdinka v pomladni rasti

25. 7. 2020

Letošnja setev je še v večjem pričakovanju kot običajno. Vpliv korona virusa je segel tudi v področje predelave hrane. Želja, da si pridelamo lastno in lokalno hrano se je hipoma povečala. Želimo si, da bi se to zavedanje trajno usidralo v našo zavest. Koruza trdinka je ena od avtohtonih sorta, ki malo obrodi a da zelo okusno koruzno moko.

Similar Posts

  • Vakuumiranje kozarcev

    17. 04. 2017 Z novim letom smo uvedli novo tehnologijo pakiranja izdelkov. Z vakuumiranjem kozarcev poskušamo podaljšati obstojnost izdelkov in čim dlje obdržati kvaliteto izdelka. Vakuumirani kozarci se enostavno odprejo, tako da odlepimo selotejp, ki prekriva luknjo na pokrovu kozarca s kozi katero je bil izsesan zrak.

  • Sladki pelin in kombuča

    03. 05. 2018 Z veliki veseljem objavljamo novi produkt naše kmetije. V njega smo vložili delo, znanje in izkušnje. Spojili smo zanimivo zdravilno rastlino sladki pelin – Sweet Wormwood, kulturo kombuče in visoko – potencialno izvirsko vodo. Dobili smo zanimivo novo vrsto naše kombuče, ki smo jo poimenovali SW SELI. Upamo, da bo njen učinek…

  • Fermentacija natto-a, inovacija

    22. 11. 2018 Fermentacija natta: od samega začetka nas je motila uporaba ALU- folije pri tehnološkem procesu. Čeprav ni bila v nobenem kontaktu z živilom, se nam je zdelo ekološko nesprejemljivo, da z vsakim ciklom fermentacije nastane pol metra odpadne ALU folije. Poskušali smo z mnogimi rešitvami, ki pa dale slabše rezultate fermentacije. Uporaba pekovskega…

  • Natto – corona virus

    15. 07. 2021 Iskanje naravnih rešitev za corona virus je, poleg medicinskih medikamentov, verjetno ena od najbolj preprostih in dolgotrajnih rešitev teh težav. Da bi lahko bil natto pri tem v pomoč? Upanje dajejo informacije, da je v predelih Japonske, ki imajo visoke stopnje konzumiranje natta število okužb majhno. Dreudo upanje pa daje že znana…

  • Gobja perspektiva

    30. 09. 2024 Jesen je čas pridelkov, ki so zrastli z našo pomočjo ali so dani od narave. Kljub temu da je naša kmetija znana, po produktih: natto, koruza trdinka, kombuča, ghee, kefir in jogurti, pa vseeno včasih pogledamo za gobami v okolici.

  • Soja od zrnja do natta

    12. 08. 2019 Ekološke soje v Sloveniji je zelo malo, s certifikatom ali brez. Naša soja nima certifikata a je zagotovo enakovredna soji s certifikatom. Predelujemo jo popolnoma z ročno obdelavo, brez umetnih gnojil in škropiv, visoko v hribovitem območju, daleč od vpliva onesnaženja urbanih področij. Vrednost tega produkta je neizmerno visoka, vendar je umetnost,…