S skupnimi močmi deset let

3. 10. 2023

Vsako delo zahteva znanje vztrajnost in voljo. Pri proizvodnji fermentirane soje – natta pa je potreben še občutek, za pravilni odmerek in ustvarjanja pogoje za delovanje mikrobov med fermentacijo. To se ne da preprosto naučiti, ampak samo z vajami in dolgoletno prakso.

Kadar se v to delo vključita dva, je uspeh zagotovljen tudi na daljši rok. To naša kmetija Jovan Selišnik dokazuje z 10. letno tradicijo organiziranega delovanja

Similar Posts

  • “Sveta voda”

    19. 01. 2020 Zajemanje vode na točno določen datum v mesecu je pomembno zaradi njenega potencialnega stanja, ki niha v mesečni periodi, po ugotovitvah ruski znanstvenikov. Vodo zajemamo na našem studencu Apoteka, katerega pretok skozi različna vremenska obdobja zelo malo niha. Tudi temperatura vode je precej konstantna. Ta sveta voda se koristi pri fermentaciji kombuče…

  • Sladki pelin in kombuča

    03. 05. 2018 Z veliki veseljem objavljamo novi produkt naše kmetije. V njega smo vložili delo, znanje in izkušnje. Spojili smo zanimivo zdravilno rastlino sladki pelin – Sweet Wormwood, kulturo kombuče in visoko – potencialno izvirsko vodo. Dobili smo zanimivo novo vrsto naše kombuče, ki smo jo poimenovali SW SELI. Upamo, da bo njen učinek…

  • SELI v hotelu Vita****

    02. 10. 2013 V oktobri je SELI bil sprejet v akcijsko ponudbo pijače v hotelu Vita v Dobrni. Za promocijo je bil izdelan poseben trijezični letak, ki po pravilih hotela s štirimi zvezdicami ne sme vsebovati reklame proizvajalca. Pijača je v prodaji po 35% znižani ceni kot promocijska ponudba term Dobrna svojim strankam.

  • Soja od zrnja do natta

    12. 08. 2019 Ekološke soje v Sloveniji je zelo malo, s certifikatom ali brez. Naša soja nima certifikata a je zagotovo enakovredna soji s certifikatom. Predelujemo jo popolnoma z ročno obdelavo, brez umetnih gnojil in škropiv, visoko v hribovitem območju, daleč od vpliva onesnaženja urbanih področij. Vrednost tega produkta je neizmerno visoka, vendar je umetnost,…