Soja od zrnja do natta

12. 08. 2019

Soja od zrnja do natta

Ekološke soje v Sloveniji je zelo malo, s certifikatom ali brez. Naša soja nima certifikata a je zagotovo enakovredna soji s certifikatom. Predelujemo jo popolnoma z ročno obdelavo, brez umetnih gnojil in škropiv, visoko v hribovitem območju, daleč od vpliva onesnaženja urbanih področij. Vrednost tega produkta je neizmerno visoka, vendar je umetnost, koko doseči to vrednotenje pri kupcu, da bo sta obe strani zadovoljni; kupec – prodajalec. Letošnja soja je tik pred cvetenje.

Similar Posts

  • Natto – corona virus

    15. 07. 2021 Iskanje naravnih rešitev za corona virus je, poleg medicinskih medikamentov, verjetno ena od najbolj preprostih in dolgotrajnih rešitev teh težav. Da bi lahko bil natto pri tem v pomoč? Upanje dajejo informacije, da je v predelih Japonske, ki imajo visoke stopnje konzumiranje natta število okužb majhno. Dreudo upanje pa daje že znana…

  • Gobja perspektiva

    30. 09. 2024 Jesen je čas pridelkov, ki so zrastli z našo pomočjo ali so dani od narave. Kljub temu da je naša kmetija znana, po produktih: natto, koruza trdinka, kombuča, ghee, kefir in jogurti, pa vseeno včasih pogledamo za gobami v okolici.

  • Sladki pelin “zdravilo” za COVID-19?

    24. 10. 2020 Sladki pelin poznana in čaščena zdravilna rastlina vzhoda dobiva nov pomen v času COVID-19 krize. Že nekaj časa je sladki pelin znan, da je s pomočjo njegovega izvlečka (artemizinin) možno zdraviti in zmanjšati posledice malarije na človeka. Splošno o uporabnosti sladkega pelina Raziskovalci nemškega inštituta  Max Planck Institute raziskujejo ali ima sladki pelin…

  • Delo in oddih

    14. 03. 2025 Proizvodnja izdelkov natto, kombuča, grški jogurt, kefir, koruzna moka in prečiščeno maslo ali ghee zahtevajo veliko pozornosti vztrajnega dela. Kadar se takšno delo odvija v paru, so mnoge stvari dosti lažje, kot če bi jih delal vsak zase. Kmetija Jovan Selišnik zmore to že nekaj časa z rokama Majde in Ivana.

  • Vakuumiranje kozarcev

    17. 04. 2017 Z novim letom smo uvedli novo tehnologijo pakiranja izdelkov. Z vakuumiranjem kozarcev poskušamo podaljšati obstojnost izdelkov in čim dlje obdržati kvaliteto izdelka. Vakuumirani kozarci se enostavno odprejo, tako da odlepimo selotejp, ki prekriva luknjo na pokrovu kozarca s kozi katero je bil izsesan zrak.