Natto – corona virus

15. 07. 2021

Iskanje naravnih rešitev za corona virus je, poleg medicinskih medikamentov, verjetno ena od najbolj preprostih in dolgotrajnih rešitev teh težav. Da bi lahko bil natto pri tem v pomoč? Upanje dajejo informacije, da je v predelih Japonske, ki imajo visoke stopnje konzumiranje natta število okužb majhno. Dreudo upanje pa daje že znana lastnost natta pri preprečevanju strjevanja krvi, ki pa je ena od značilnostih te virusne bolezni.

Similar Posts

  • Vakuumiranje kozarcev

    17. 04. 2017 Z novim letom smo uvedli novo tehnologijo pakiranja izdelkov. Z vakuumiranjem kozarcev poskušamo podaljšati obstojnost izdelkov in čim dlje obdržati kvaliteto izdelka. Vakuumirani kozarci se enostavno odprejo, tako da odlepimo selotejp, ki prekriva luknjo na pokrovu kozarca s kozi katero je bil izsesan zrak.

  • Inkubator

    15. 12. 2017 Nova tehnologija v proizvodnji natta. Da bi dosegli čim boljše pogoje fermentacije, smo za lastne potrebe izdelali inkubator. Uporabili smo preproste naravne materiale in z regulacijo dosegli pogoje, ki so potrebni pri procesu. S tem smo se približali sodobni japonski tehnologiji proizvodnje in ohranili lastno izvirnost produkcije.

  • Soja od zrnja do natta

    12. 08. 2019 Ekološke soje v Sloveniji je zelo malo, s certifikatom ali brez. Naša soja nima certifikata a je zagotovo enakovredna soji s certifikatom. Predelujemo jo popolnoma z ročno obdelavo, brez umetnih gnojil in škropiv, visoko v hribovitem območju, daleč od vpliva onesnaženja urbanih področij. Vrednost tega produkta je neizmerno visoka, vendar je umetnost,…

  • Novi ciklus za natto

    20. 04. 2024 Pomlad prihaja cvetove maja… je pesem, ki hvali najbolj bujni del leta. Čas, ko bomo posadili sojo za natto in koruzo trdinko za aromatično moko. Na pašo bodo odšle živali in spet bo kakovosten grški jogurt in kefir.  ŠE ENA DOBRA STVAR ZATE!

  • SELI v Vila Bianca

    03. 06. 2013 Promocijska ponudba pijače – SELI kombuča v Vila Bianca v Velenju se je pričela pred pravim prihodom poletja. SELI pijača (kombuča sladki pelin) se želi predstaviti kot dodatna ponudba v restavracijah, ki dajo na neko posebnost v svoji ponudbi. Da bi pijača bila še dodatno privlačna, se v prvih količinah ponuja kot…

  • Gobja perspektiva

    30. 09. 2024 Jesen je čas pridelkov, ki so zrastli z našo pomočjo ali so dani od narave. Kljub temu da je naša kmetija znana, po produktih: natto, koruza trdinka, kombuča, ghee, kefir in jogurti, pa vseeno včasih pogledamo za gobami v okolici.