Nova spletna stran

23. 04. 2020

Po sedmih leti delovanja smo prišli na novo spletno stran naše kmetije. Delo je bilo opravljeno v času, ki ga zaznamuje korona (Covid -19) virus. Prepoved gibanja med občinami, prepoved združenja, zaprte šole in mnoge ustanove ter večina trgovin. Javni promet je obstal, ulice mest so prazne, mnogi so se preselili na podeželje in v odmaknjene predele. V tem trenutku je informacijska tehnologija tista, ki vzdržuje vezi in omogoča vsaj delno funkcioniranje družbe. Zavedamo se, da je v tem trenutku spletna stran, ki ponuja prehramben produkte dosegljive po celi država, kljub omejitvam zelo pomembna. Upamo, da vam bo spletna stran naše kmetije lažje pomagala najti in naročiti željni proizvod.

“Sveta voda”

19. 01. 2020

Zajemanje vode na točno določen datum v mesecu je pomembno zaradi njenega potencialnega stanja, ki niha v mesečni periodi, po ugotovitvah ruski znanstvenikov. Vodo zajemamo na našem studencu Apoteka, katerega pretok skozi različna vremenska obdobja zelo malo niha. Tudi temperatura vode je precej konstantna. Ta voda se koristi pri fermentaciji kombuče sladkega pelina – SELI SW

Soja od zrnja do natta

12. 08. 2019

Ekološke soje v Sloveniji je zelo malo, s certifikatom ali brez. Naša soja nima certifikata a je zagotovo enakovredna soji s certifikatom. Predelujemo jo popolnoma z ročno obdelavo, brez umetnih gnojil in škropiv, visoko v hribovitem območju, daleč od vpliva onesnaženja urbanih področij. Vrednost tega produkta je neizmerno visoka, vendar je umetnost, koko doseči to vrednotenje pri kupcu, da bo sta obe strani zadovoljni; kupec – prodajalec. Letošnja soja je tik pred cvetenje.

Sladki pelin in kombuča

03. 05. 2018

Z veliki veseljem objavljamo novi produkt naše kmetije. V njega smo vložili delo, znanje in izkušnje. Spojili smo zanimivo zdravilno rastlino sladki pelin – Sweet Wormwood, kulturo kombuče in visoko – potencialno izvirsko vodo. Dobili smo zanimivo novo vrsto naše kombuče, ki smo jo poimenovali SW SELI. Upamo, da bo njen učinek tako mističen kot je okus pijače..

Tehnološka inovacija pri fermentaciji natta

22. 11. 2018

Od samega začetka fermentacije natta nas je motila uporaba ALU- folije pri tehnološkem procesu. Čeprav ni bila v nobenem kontaktu z živilom, se nam je zdelo ekološko nesprejemljivo, da z vsakim ciklom fermentacije nastane pol metra odpadne ALU folije. Poskušali smo z mnogimi rešitvami, ki pa dale slabše rezultate fermentacije. Uporaba pekovskega papirja namesto ALU- folije je bila velika želja, vendar tudi ni dala dobrih rezultatov, dokler nismo razumeli, da je potrebno ta papir uporabiti drugače kot ALU- folijo. Ko smo napravilo to spremembo, so prišli neverjeten rezultati: bolje fermentiran natto, možnost večkratne uporabe in s tem proces fermentiranja natta brez tehnoloških odpadkov.

Inkubator

15. 12. 2017

Nova inkubatorska tehnologija v proizvodnji natta. Da bi dosegli čim boljše pogoje fermentacije, smo za lastne potrebe izdelali inkubator. Uporabili smo preproste naravne materiale in z regulacijo dosegli pogoje, ki so potrebni pri procesu. S tem smo se približali sodobni japonski tehnologiji proizvodnje in ohranili lastno izvirnost produkcije.

Vakuumiranje kozarcev

17. 04. 2017

Z novim letom smo uvedli novo tehnologijo pakiranja izdelkov. Z vakuumiranjem kozarcev poskušamo podaljšati obstojnost izdelkov in čim dlje obdržati kvaliteto izdelka. Vakuumirani kozarci se enostavno odprejo, tako da odlepimo selotejp, ki prekriva luknjo na pokrovu kozarca s kozi katero je bil izsesan zrak.

SELI v Knjigi popustov

17. 02. 2014

Izšla je knjiga popustov v kateri se predstavljajo ponudniki spopusti na svoje izdelke in storitve. V množici teh ponudb se nahaja tudi našapijača SELI.

Pijače se ponuja v 6pak-u, da izkoristite popust bon moratekupiti štiri pakete. To je približno mesečna količina za redno uživanje kombuče.Poskušajte izkoristiti to ponudbo, ki traja celo leto!

SELI v hotelu Vita****

02. 10. 2013

V oktobri je SELI bil sprejet v akcijsko ponudbo pijače v hotelu Vita v Dobrni. Za promocijo je bil izdelan poseben trijezični letak, ki po pravilih hotela s štirimi zvezdicami ne sme vsebovati reklame proizvajalca. Pijača je v prodaji po 35% znižani ceni kot promocijska ponudba term Dobrna svojim strankam.

SELI v Vili Bianca

03. 06. 2013

Promocijska ponudba pijače -kombuča v Vili Bianca v Velenju se je pričela pred pravim prihodom poletja. SELI pijača (kombuča sladki pelin) se želi predstaviti kot dodatna ponudba v restavracijah, ki dajo na neko posebnost v svoji ponudbi. Da bi pijača bila še dodatno privlačna, se v prvih količinah ponuja kot gratis napitek.