SELI SW – sladki pelin “zdravilo” za COVID-19?

24. 10. 2020

Slaki pelin poznana in čaščena zdravilna rastlina vzhoda dobiva nov pomen v času COVID-19 krize. Že nekaj časa je sladki pelin znan, da je s pomočjo njegovega izvlečka (artemizinin) možno zdraviti in zmanjšati posledice malarije na človeka.

Splošno o uporabnosti sladkega pelina

Raziskovalci nemškega inštituta  Max Planck Institute raziskujejo ali ima sladki pelin kakšen pomemben poziven vpliv na potek okužbe s korona virusom.. Naša pijača kombuča sladki peli ima poleg sestavin sladkega pelini še lastnosti fermentirane pijače. Vse skupaj daje pijači potencialne možnosti širokega spektera delovanja na funkcioniranje imunskega sistema.

Artemisia annua to be tested against coronavirus

Koruza trdinka v pomladni rasti

25. 7. 2020

Šelestenje koruze trdinke ()v vetru je melodija, ki se nikoli ne ponavlja. Obdelovalcu njive, da sprostitev in ga nagradi za njegov trud. Ali bo na koncu lahko od te rastline dobil tudi njeno zrnje, pa je težko napovedati. Ročno pridelovanje hrane v sonaravnem poljedelstvu je velik riziko. Lahko je dobro plačano ali totalna izguba v primeru vremenskih ujm ali napadov raznih škodljivcev. Upanje je tisto , ki umre zadnje, tudi na naši kmetiji.

Letošnja setev je še v večjem pričakovanju kot običajno. Vpliv korona virusa je segel tudi v področje predelave hrane. Želja, da si pridelamo lastno in lokalno hrano se je hipoma povečala. Želimo si, da bi se to zavedanje trajno usidralo v našo zavest. Koruza trdinka je ena od avtohtonih sorta, ki malo obrodi a da zelo okusno koruzno moko.

Nova spletna stran

23. 04. 2020

Spletna stran

Po sedmih leti delovanja smo prišli na novo spletno stran naše kmetije. Delo je bilo opravljeno v času, ki ga zaznamuje korona (Covid -19) virus. Prepoved gibanja med občinami, prepoved združenja, zaprte šole in mnoge ustanove ter večina trgovin. Javni promet je obstal, ulice mest so prazne, mnogi so se preselili na podeželje in v odmaknjene predele. V tem trenutku je informacijska tehnologija tista, ki vzdržuje vezi in omogoča vsaj delno funkcioniranje družbe. Zavedamo se, da je v tem trenutku spletna stran, ki ponuja prehramben produkte dosegljive po celi država, kljub omejitvam zelo pomembna. Upamo, da vam bo spletna stran naše kmetije lažje pomagala najti in naročiti željni proizvod.

“Sveta voda”

19. 01. 2020

Izvir potoka Apoteka - sveta voda

Zajemanje vode na točno določen datum v mesecu je pomembno zaradi njenega potencialnega stanja, ki niha v mesečni periodi, po ugotovitvah ruski znanstvenikov. Vodo zajemamo na našem studencu Apoteka, katerega pretok skozi različna vremenska obdobja zelo malo niha. Tudi temperatura vode je precej konstantna. Ta sveta voda se koristi pri fermentaciji kombuče sladkega pelina – SELI SW

Soja od zrnja do natta

12. 08. 2019

Soja od zrnja do natta

Ekološke soje v Sloveniji je zelo malo, s certifikatom ali brez. Naša soja nima certifikata a je zagotovo enakovredna soji s certifikatom. Predelujemo jo popolnoma z ročno obdelavo, brez umetnih gnojil in škropiv, visoko v hribovitem območju, daleč od vpliva onesnaženja urbanih področij. Vrednost tega produkta je neizmerno visoka, vendar je umetnost, koko doseči to vrednotenje pri kupcu, da bo sta obe strani zadovoljni; kupec – prodajalec. Letošnja soja je tik pred cvetenje.

Sladki pelin in kombuča

03. 05. 2018

Sladki pelin in kombuča

Z veliki veseljem objavljamo novi produkt naše kmetije. V njega smo vložili delo, znanje in izkušnje. Spojili smo zanimivo zdravilno rastlino sladki pelin – Sweet Wormwood, kulturo kombuče in visoko – potencialno izvirsko vodo. Dobili smo zanimivo novo vrsto naše kombuče, ki smo jo poimenovali SW SELI. Upamo, da bo njen učinek tako mističen kot je okus pijače..

Fermentacija natta – tehnološka inovacija

22. 11. 2018

Fermentacija natta

Fermentacija natta: od samega začetka nas je motila uporaba ALU- folije pri tehnološkem procesu. Čeprav ni bila v nobenem kontaktu z živilom, se nam je zdelo ekološko nesprejemljivo, da z vsakim ciklom fermentacije nastane pol metra odpadne ALU folije. Poskušali smo z mnogimi rešitvami, ki pa dale slabše rezultate fermentacije. Uporaba pekovskega papirja namesto ALU- folije je bila velika želja, vendar tudi ni dala dobrih rezultatov, dokler nismo razumeli, da je potrebno ta papir uporabiti drugače kot ALU- folijo. Ko smo napravilo to spremembo, so prišli neverjeten rezultati: bolje fermentiran natto, možnost večkratne uporabe in s tem proces fermentiranja natta brez tehnoloških odpadkov.

Inkubator

15. 12. 2017

Inkubator

Nova tehnologija v proizvodnji natta. Da bi dosegli čim boljše pogoje fermentacije, smo za lastne potrebe izdelali inkubator. Uporabili smo preproste naravne materiale in z regulacijo dosegli pogoje, ki so potrebni pri procesu. S tem smo se približali sodobni japonski tehnologiji proizvodnje in ohranili lastno izvirnost produkcije.

Vakuumiranje kozarcev

17. 04. 2017

Vakuumiranje kozarcev

Z novim letom smo uvedli novo tehnologijo pakiranja izdelkov. Z vakuumiranjem kozarcev poskušamo podaljšati obstojnost izdelkov in čim dlje obdržati kvaliteto izdelka. Vakuumirani kozarci se enostavno odprejo, tako da odlepimo selotejp, ki prekriva luknjo na pokrovu kozarca s kozi katero je bil izsesan zrak.

SELI SW v Knjigi popustov

17. 02. 2014

SELI SW v Knjigi popustov

Izšla je knjiga popustov v kateri se predstavljajo ponudniki spopusti na svoje izdelke in storitve. V množici teh ponudb se nahaja tudi našapijača SELI SW.

Pijače se ponuja v 6pak-u, da izkoristite popust bon moratekupiti štiri pakete. To je približno mesečna količina za redno uživanje kombuče.Poskušajte izkoristiti to ponudbo, ki traja celo leto!