Gobja perspektiva

Gobja perspektiva

30. 09. 2024 Jesen je čas pridelkov, ki so zrastli z našo pomočjo ali so dani od narave. Kljub temu da je naša kmetija znana, po produktih: natto, koruza trdinka, kombuča, ghee, kefir in jogurti, pa vseeno včasih pogledamo za gobami v okolici.

Novi ciklus za natto

Novi ciklus za natto

20. 04. 2024 Pomlad prihaja cvetove maja… je pesem, ki hvali najbolj bujni del leta. Čas, ko bomo posadili sojo za natto in koruzo trdinko za aromatično moko. Na pašo bodo odšle živali in spet bo kakovosten grški jogurt in kefir.  ŠE ENA DOBRA STVAR ZATE!

Nova podlaga za kombučo

31. 03. 2023 Z novim letom 2023 smo pričeli uvajati dolgo načrtovano spremembo za čajno podlago naše kombuče SELI. Do sedaj smo uporabljali zeleni in črni pravi čaj, ker želimo čim več sestavin, ki so naše in avtohtone, smo za novo podlago izbrali šipkov čaj. S spremembo podlage se je spremenila tudi barva pijače, ki…

Natto – corona virus

Natto – corona virus

15. 07. 2021 Iskanje naravnih rešitev za corona virus je, poleg medicinskih medikamentov, verjetno ena od najbolj preprostih in dolgotrajnih rešitev teh težav. Da bi lahko bil natto pri tem v pomoč? Upanje dajejo informacije, da je v predelih Japonske, ki imajo visoke stopnje konzumiranje natta število okužb majhno. Dreudo upanje pa daje že znana…

Sladki pelin

Sladki pelin “zdravilo” za COVID-19?

24. 10. 2020 Sladki pelin poznana in čaščena zdravilna rastlina vzhoda dobiva nov pomen v času COVID-19 krize. Že nekaj časa je sladki pelin znan, da je s pomočjo njegovega izvlečka (artemizinin) možno zdraviti in zmanjšati posledice malarije na človeka. Splošno o uporabnosti sladkega pelina Raziskovalci nemškega inštituta  Max Planck Institute raziskujejo ali ima sladki pelin…