Natto soja

Natto -fermentirana soja je proizvod, s katerim smo ponosni, da smo prvi v Sloveniji ponudili domačemu tržišču kvalitetno in zelo zanimivo hranilo iz daljnega vzhod. Proizvodnja natto je del znanja, ki ga nenehno izpolnjujemo. V vsak izdelek je vdahnjena energija kmetije Jovan Selišnik in naše veselje, da je ta izdelek zaželen v rokah porabnika. Ponosni smo, da vam lahko ponudimo manj znane izdelke kot so natto.

Kombuča ali kombucha

Pijačo kombuča, je proizvod s katerim smo začeli razmišljati, da dobrote kmetije ponudimo še drugim. Proizvodnja kombuče sega v leto 2007, njen prijeten osvežilni ukus navdihuje in daje potrebno energijo za življenske preikušnje. Kombuča je pijača za vsakogar.

Jogurt – kefir

Eden naj starejših proizvodov naše kmetije sta jogurt in kefir, ki sta zamenjala ali delno izpodrinila predelavo kislega mleka. Začetek produkcije teh dveh izdelkov sega pred letom 2000. Mikrobe za jogurt smo pridobili iz Bolgarije. Kefir je zelo pogosta oblika predelave mleka na kmetiji Jovan Selišnik. Pogosto ga kombiniramo tudi z jogurtom za domačo konzumacijo.

Koruza in koruzna moka

Koruza in koruzna moka sta ena od glavnih poljščina naše kmetije. Obdelava koruze je povsem ročna in brez uporabe pesticidov ali insekticidov. Zato je ta koruza visoko cenjena, čeprav nima certifikatov po naša ponudba temelji na zaupanju kupcev do naši izdelkov. Kurza s naše njive ja slovenska sorta trdinke. Izjemno trdo zrnje je težko mleti, vendar ima moka specifičen in zelo aromatičen okus. Moka se zelo dobro obnese pri kuhanju žgancev ali izdelavi različni jedi in peciva.

Ghee – prečiščeno maslo

Ghee je prečiščeno maslo, ki se pridobiva s počasnim kuhanjem na nizki temperaturi. V procesu kuhanja se iz masla izločijo voda, mlečna laktoza in drugi mlečni dodatki, zato ta vrsta masla vsebuje bolj skoncentrirano maščobo. Posebnost našega prečiščenega masla je, da je to od ene ali dveh krav, kjer se okusi voj cvetočega travnika.

Hrana in pijača naj postane spoštovana dobrina, ki nam omogoča življenje. S takšno mislijo proizvajamo energetsko bogata živila (natto, kombuča) zaradi katerih se bo uživalec počutil močnejši in lahkotnejši med vsakdanjimi opravili. Pridelki so sezonski in na voljo le v času, ko jih narava ponudi. Določeni del izdelkov pa kmetija ponuja celo leto. S tem skrbi, da odjemalci te kmetije lahko vzdržujejo visok energetski nivo.