Pomlad, ko se rodi…
02.04.2022
Zima je je “čas mirovanja” na kmetiji, ko pa so žarki sonca močnejš se vse okoli nje prebuja. Novo življenje je novo upanje, da se ciklus ne bo prekinil.


22. 11. 2018 Fermentacija natta: od samega začetka nas je motila uporaba ALU- folije pri tehnološkem procesu. Čeprav ni bila v nobenem kontaktu z živilom, se nam je zdelo ekološko nesprejemljivo, da z vsakim ciklom fermentacije nastane pol metra odpadne ALU folije. Poskušali smo z mnogimi rešitvami, ki pa dale slabše rezultate fermentacije. Uporaba pekovskega…
05. 12. 2021 Advent je čas, ko gledaš v hladno zamegljeno daljavo iz tople in varne bližine luči. Ta zamegljena daljava je mogoče v teh časih prava prispodoba. Ljudje želijo razbistriti ta pogled z nenehno raziskavo neznanega. Iskanje rešitev za korona probleme pripelje tudi do naših produkte, kot so natto, kombuča, kot upanje za naravne…
31. 03. 2023 Z novim letom 2023 smo pričeli uvajati dolgo načrtovano spremembo za čajno podlago naše kombuče SELI. Do sedaj smo uporabljali zeleni in črni pravi čaj, ker želimo čim več sestavin, ki so naše in avtohtone, smo za novo podlago izbrali šipkov čaj. S spremembo podlage se je spremenila tudi barva pijače, ki…
02. 10. 2013 V oktobri je SELI bil sprejet v akcijsko ponudbo pijače v hotelu Vita v Dobrni. Za promocijo je bil izdelan poseben trijezični letak, ki po pravilih hotela s štirimi zvezdicami ne sme vsebovati reklame proizvajalca. Pijača je v prodaji po 35% znižani ceni kot promocijska ponudba term Dobrna svojim strankam.
17. 04. 2017 Z novim letom smo uvedli novo tehnologijo pakiranja izdelkov. Z vakuumiranjem kozarcev poskušamo podaljšati obstojnost izdelkov in čim dlje obdržati kvaliteto izdelka. Vakuumirani kozarci se enostavno odprejo, tako da odlepimo selotejp, ki prekriva luknjo na pokrovu kozarca s kozi katero je bil izsesan zrak.
03. 05. 2018 Z veliki veseljem objavljamo novi produkt naše kmetije. V njega smo vložili delo, znanje in izkušnje. Spojili smo zanimivo zdravilno rastlino sladki pelin – Sweet Wormwood, kulturo kombuče in visoko – potencialno izvirsko vodo. Dobili smo zanimivo novo vrsto naše kombuče, ki smo jo poimenovali SW SELI. Upamo, da bo njen učinek…